Kulik (ptica): opis, stanište, hrana

Vijesti i društvo
Učitavanje ...

Jedna od najčešćih ptica jestSandpiper. Samo u Rusiji postoji oko 75 vrsta. Izvana, ove su ptice više poput golubova, ali imaju jasno razlikovne osobine. Ornitolozi smatraju da su redoslijed Charadriiformes. Razmotrit ćemo vrstu čizama koji se najčešće pojavljuju.

malo ograničenje

Ova ptica je najmanjipredstavnik čizama. Njegova masa ne prelazi 27 grama. Ima ravni kratki kljun. Dugačka (do 10 cm), ali uska krila, kratki prsti, noge srednje duljine. Oblak prsnog koša, bačvi, laktovi, vrat, vrat i obrazi ima hrđu-oker. Također, perje imaju smeđu pesticiju. Dno ptice je bijelo. Krilati su crno-smeđi. Sekundarne perje na krilima imaju laganu podlogu i crne završetke. Kulik (slika prikazana dolje) mijenja boju zimi. Na stražnjoj strani pojavljuje se siva-smeđa boja, dno ostaje lagano, a blizu guze ima prljave smiješne ploče.

kulik ptica

Ovaj mali pješčar je ptica tundre. Nalazi se na područjima od norveških šuma do vrlo nižih dosega Lene. Može se naći na nekim otocima Arktičkog oceana. Ponekad se ptica smiri u šumi-tundri. Kulik je ptica selica i putuje zimi u Afriku, Južnu Aziju i dolazi do Tasmanije. Neki predstavnici mogu se vidjeti s južne strane Kaspijskog jezera.

Tamivanje i potomstvo Sparrowhammera

Vraćajući se u svoje rodno mjesto, ptice su spremnedo trenutne. Tijekom tog perioda, kulik u letu podiže krila i povlači ih. Njegov trik može nalikovati zvukovima koje objavljuje skakavac. Mjesto gnijezda se obično odabire pod grmom. Klik-spar pokriva rupu prošlogodišnje trave i lagano ga zagrli. Podstava se može vidjeti kao lišće patuljaste vrbe.

Obično postoje četiri jaja u spoju Sparrowhawka, onimaslinovo-smeđe. Ali često njihova boja može biti vrlo različita. Polaganje jaja, u pravilu, pada krajem lipnja, a sredinom ili krajem idućeg mjeseca ima dolje jakne. Već početkom kolovoza, pilići mogu biti potpuno pernati, ali nisu sposobni letjeti. Ali prije nego što mogu letjeti, gnijezda kulika različitih obitelji moći će se ujediniti u stadu. Njeni "sudionici" postaju u zraku, a ta novoformirana skupina počinje lutati tundrom, pripremajući se za let zimi. Ovo razdoblje obično pada sredinom kolovoza i traje do posljednjih rujanskih dana.

Ponašanje i prehrana pužnog vrapca

Kao i svaka druga ptica reda čizama (ponekadpostoje iznimke), predstavnik ove vrste ima ležeran raspored. Ptice glatko i mirno trče i nemaju buku. Oni se hrane i mirno i često u tišini. U rijetkim slučajevima oni mogu mirno komunicirati jedni s drugima tijekom jela. U očima neke osobe, oni se i dalje ponašaju mirno.

stanište

Osnove prehrane su kukci. Ponekad ptice mogu dobiti rakove i mekušce. Isto tako, ovi lovci vole krvavice i ličinke vodenih insekata.

Oystercatchers

Ovaj pero ima jake noge idugi ravni kljun. Osnovne kombinacije boja su crno-bijele, ali neke ptice mogu imati smeđe ili smeđe nijanse u perjem. U ovoj podfamiliji ima 4 predstavnika, koje se mogu kombinirati u jednu vrstu. Ali najčešće se radi o kulik-četrdesetima običnih. Veličina ove ptice je ista kao i golub. On, kao i drugi predstavnici ove podfamilije, ima izduženi jaki kljun. U nekim pojedincima jedva se podiže. Osim toga, kljun se komprimira bočno. U tim čamcima koji se smjeste na sjever, kljun se malo skrati. Već je odrasla osoba "magpie" crni vrat, glava, dio leđa, dio krila i kraj repa. Ostale perje su iznimno bijele.

Ove ptice pod okom imaju malo svijetlemrlja. Sjeverne ptice mogu se razlikovati od južne do crnog pigmenta na krilima. No, neki čaroliji, ovisno o zemljopisu staništa, mogu biti potpuno tamni. Ruski časnici teže oko 500 grama. Njihova krila duž duljine dosežu 26 cm.

kukati magpie

širenje

"Magpies" se distribuiraju oko vodotokaIstočne Europe, ali samo blizu onih koji usmjeravaju vodu na jug. Mogu se naći i na obali Bijele i Barentsove morske obale. Ove ptice vole se smjestiti u blizini bazena rijeka srednje Azije i zapadnog Sibira. Stanovnici Kamčatke također su upoznati s tom svijetlom pticom. Njihovo stanište nije ograničeno na Rusiju. Žive uz more Europe (Sjever i Zapad), Ameriku, Australiju, Afriku, Novi Zeland, Tasmaniju. U našim lokalitetima ove su ptice migratorne i idu u Aziju ili Afriku zimi.

Gniježđenje "četrdeset"

Vraćaju se kući u različita vremena, uovisno o njihovom zemljopisnom podrijetlu. U travnju stižu "izaslanici" Moskve, au uvali Kandalaksha ptice se gnijezde bliže svibnju. Vraćene od zimovanja ptice su podijeljene u skupine, a početak počinje. Tijekom tog razdoblja, oni lete s glasnim krikovima, u napetosti povlačenjem kljunom. Njihova ruta leži ravno. Letite na određeno mjesto, vraćaju se natrag. U takvom bijegu može sudjelovati desetak "udaju". Ova skupina čizmišta postupno se razbije u parove, koje se uklanjaju na svoje mjesto za gniježđenje. Može se primijetiti da ove igre provode ptice starije od tri godine, u toj dobi postaju zrele. U blizini Barentsovog mora takav se obračun događa u lipnju.

kulik fotografija

Rasporedite svoje gnijezde magpie waders u morskomU obalama gdje se nalaze plićaci s širokim primorskom trakom, obično uvalama i uvalama. Obala može biti pješčana, stjenovita, šljunčana, školjke. Ako ptice žive unutar kontinenta, još uvijek odabiru obale jezera ili rijeke. U središnjem dijelu, više puta je zabilježeno kako se lučnjaci naseljavaju na poljima u kojima nema ribnjaka u blizini.

Parovi imaju vlastitu lokaciju okologedzdovoy, kojeoni čuvaju. Ali, unatoč tome, svi oni mogu biti vrlo bliski susjedi sa svojim srodnicima. Kulik je ptica koja se razlikuje po primitivnoj strukturi gnijezda. Dakle, "magpies" napraviti nepretenciozan fossa u otvorenom području i naseliti ga. U zidovima se obično nalaze 3 jaja, ali ponekad 4 ili 2. Njihova jaja su velika u duljini od 5-6 cm, svjetla su okruzena i imaju smeđe crtice i mrlje. Oba roditelja su uključena u inkubaciju, i često uspijevaju jedni druge. Nasizhivanie traje do 28 dana.

Na dan povlačenja, donji jakni već napuštaju gnijezdo, aline daleko, kako bih se mogao zagrijati za svoje roditelje. Ptice se trebaju brinuti za svoje piliće. Ponekad su hranjeni daleko i zbog toga mogu kasniti s hranjenjem, a potom će krvarenje umrijeti od neishranjenosti. Nestlings se ne mogu dugo hraniti. Dakle, roditelji bi trebali brinuti za tri tjedna gladnog potomstva.

Znanstvenici su potvrdili da je kulik (gore navedena fotografija) povezana s gnijezdom lokacijom i da se vraća s područja zimovanja, zauzima svoje bivše mjesto.

Snaga čizama - četrdeset

Dijeta tih ptica je raznovrsna. Oni su sposobni uhvatiti žrtve žrtve na kopnu, plitku vodu i iskopati pokopanu u zemlju. Dakle, u izborniku Wader-četrdeset postoje rakovi, mekušci, polychaetes, gusjenice, insekti i ličinke. Ako je moguće, mogu uhvatiti malu pržiti. Za podjelu ljuske rakova, koriste se jaki kljun. Male školjke ptice mogu nositi na stijenama i umetnuti u pukotine kako bi olakšale otvaranje plijena. Ako je žrtva ispod šljunka, ptica ga prevrne ili stavlja kljun ispod nje. Stanovnici Orenburške regije kažu da nakon navodnjavanja vrtova obično lete čarobnjacima i masovno uništavaju žičare.

Opis kovačke crne magpie

Ovi predstavnici odvojenosti razlikuju se od uobičajenihwaders - četrdeset veće veličine. Masa, mogu doseći 700 g. Njihov obod je tamno obojen. Bijele i svijetle nijanse nedostaju u potpunosti. U boji se nalazi nekoliko smeđih tonova, obično leđa, dna i dijela krila. Dužina kljuna je od 6,5 do 8,5 cm, a također je i obilježje prstena oko očiju crvene boje. Jake noge imaju blagu ružičastu boju. Ženka se razlikuje od muškarca duljim kljunom i gustom tijelom.

ptica reda lutalica

Kulik-magpie black nalazi se samo na sjeveruAmerika (zapadna obala). Na jugu, ove ptice vode sjedeći život. Bliže zimi ovdje leti ptice sjevernih područja. Uglavnom se naseljavaju na stjenovitim obalnim područjima i izbjegavaju mjesta s turbulentnom vegetacijom.

Kulik-žlica-billed Sandpiper

Ova vrsta čizama se značajno razlikuje odjer ima posebnu strukturu kljuna. Njegov završetak ima produžetak, slično lopatici. Ova vrsta je osobito mobilna. Dakle, tijekom hranjenja, vrlo brzo opisuje njegovu glavu s polukrugom i u ovom trenutku brzo bježi u vodu, trčanje gore trbuh. Može se oštro okrenuti i naletjeti u suprotnom smjeru, ostavljajući svoju "spatulu" u vodi. Dužina krila je prosječno 10 cm.

Širenje lopata je ograničeno. Njegovo prebivalište - Chukotka, od rta Vankarem do zaljeva Anadyr. Za zimovanje na Sandpiper ide u jugoistočnoj Aziji. Ponekad se tijekom leta ptica uz druge vrste malih čizme za vodu. Iako žlica-billed Sandpiper ima neobičnu strukturu kljun, to ne izgleda prkosan i privlačan, pa na prvi pogled može se miješati s uobičajenim Kulik. Ova vrsta je rijetka i ne pokušava primijeniti na širokom području, tako da je u Crvenoj knjizi popisa Rusije.

Kulik-Prsni Sandpiper

Ova vrsta lučnjaka ima crnobrvenu leđaodvojene crvene perje. Nadhvoste crnu. Prsa i guta smeđa boja s laganim impregnacijama. Muškarci teže oko 100 g, ženke - do 72 g. Duljina krila je prosječno 13 cm, ptica preferira naseliti se u tundri Kanade i Aljaske. Također se može gniježiti u Sibirskoj tundri (sjevernom dijelu), od poluotoka Chukchi do istočnog Taimyra. Nedavno je zabilježeno da su Dooties letjeli u Europu pa ornitolozi ne odustaju od nade da će se ta djeca uskoro usidriti u zapadnim dijelovima.

Ptice koje žive u Sibiru, u jesen, idu na Aljasku, gdje se okreću prema jugu. Oni provode zimovanje u toplim regijama - Južnoj Americi, Boliviji, Ekvadoru, Čileu.

Vraćajući se u svoje matične zemlje počinju pticebrak igre. Među ostalim sličnim pernate, to je Dulcus-Kulik koji privlači pažnju. Ptica počinje penjati se na malu visinu i, pušeći vrat, čini zvukove poput pušenja. Muškarac također može organizirati izvedbu, trčanje s natečenim vratom blizu žene. Na neki način on izgleda kao crna grouse tijekom razdoblja prihoda. Nakon što se par razvio, ženka inkubira kvačilo, a muškarci lutaju na drugo mjesto.

momčad čizama

barska šljuka

Te brownish ptice imaju izduženi izakrivljeni donji kljun. Ali glavna stvar koju su spomenuti predstavnici vrijedni je da su oni najveći u rodu čamaca. Muškarac igra približne igre bliže svom izabranom. Na tlu, podigne krila, vuče kljun prema dolje i prema gore, otapa i prekriži rep. Postojeći parovi ostaju vjerni jedni drugima.

Mjesto za gnijezdo odabire muški. On je pritisnut na zemlju, čini rupu u rupi. U blizini prve jame, suze još nekoliko. Žena odabire onu koju voli, a čamci ga podupiru travom. Ovdje ženka postavlja jednu, ali veliki maslinov obojeni jaje s smeđim mrljama. Nakon što je nekoliko dana sjedila, donosi sljedeće jaje, a potom može nadopuniti zidove s trećim i četvrtim. Kod valjenja, on i ona aktivno sudjeluju. Prije pojave prvog pilića mora proći od 26 do 28 dana. Oba djeteta slijede oba roditelja. Pilići će biti spremni za let u dobi od nešto više od mjesec dana. Nakon toga nekoliko se obitelji s djecom sjedinju u jednom stadu i započnu s migracijama. Za zimu idu u Južnu Aziju ili Afriku. Odlazak se događa rano, oko kolovoza, ali neki pojedinci mogu biti odgođeni do rujna. Ponekad u Njemačkoj i Engleskoj ovi čizaci odlučuju provesti zimu na licu mjesta.

U našoj zemlji postoji pet podvrsta Curlews, a u osam ih ima.

jack-gađati

Ovo je vrlo maleni mali štap. Njegova težina je samo 60 grama. Ali, istodobno, mnogi lovci ne dopuštaju mu da ulovi, jer je njegovo meso vrlo ukusno. No, za ornitologe zanimanje tih mrvica je od interesa. Čujete prigušene zvukove zmija u mirnom i oblačnom vremenu. U isto vrijeme, nemoguće je uhvatiti odakle dolazi pjevanje, jer je pješčani pajzer visok struja i kreće se vrlo žustro. Zvukovi ptica koji igraju u bračnoj igri podsjećaju na skitnicu srušene zemlje: "top-top-top".

Waders čizme

U našoj zemlji ovaj pernati je vrlo uobičajeni možda su ga mnogi morali vidjeti, idući u prirodu. Marsh pšenica, za razliku od mnogih svojih rođaka, od velikog je interesa za lovce, jer je meso vrlo nježno i ukusno okusljivo.

vrste čizama

Možda je poznato drugim imenom -"Spindle", "nettigel", a ponekad se jednostavno naziva "puž". Ovaj pernasta nalikuje golubu veličine, no budući da je njegov kljun, vrat i noge izduženi, izgleda više vizualno. Boja perje je žućkasto-crvenkasta. Žena je veća, ima svijetle perje. Iako je muški vrat mnogo crveniji. Od zimovanja do močvare, ptice se vraćaju do sredine proljeća. Iz godine u godinu ostaju na rodnom mjestu, ali mijenjanje njihova stana može prisiliti da se spremnik osuši. U ovom slučaju, oni pokupiti još jedan močvar bez pretjeranih zahtjeva na njemu. Oba roditelja se pobrinuti za potomstvo. Ali ponekad prekomjerna skrbništvo uništava gnijezdo i gnijezdo. Želeći uplašiti druge ptice i grabežljivce, muškarac time daje svoju lokaciju lovcima. Nažalost, nepopustljiva želja ljudi za profitom dovela je do činjenice da su čitave generacije močvarnih čizmica uništene.

Učitavanje ...
Učitavanje ...